Hytteområder på Sjusjøen

Sjusjøen er en liten destinasjon, men dekker et stort areal og det finnes omtrent 6000 fritidsboliger i området.
Vi hjelper deg gjerne på vegen med å finne ditt perfekte sted enten du er erfaren Sjusjøgjest, eller om du er ny og nysgjerrig på hva Sjusjøen har å tilby. 

Sjusjøen Hytteutleie formidler private hytter og leiligheter, og alle er spredt i de ulike områdene av Sjusjøen. For å velge en hytte som passer, kan du legge inn filter for å sortere de på ønsket antall personer, antall soverom, om det er tillatt med husdyr eller andre fasiliteter. Du kan også legge inn et datosøk slik at du kan se om den er tilgjengelig. Man kan også se i tilgjengelighetskalenderen hvilke tidsrom som er ledig.
Ved hver hytte eller leilighet står det hvilket område enheten ligger i, og du kan lese mer om områdene ved å klikke deg inn på de ulike rubrikken lenger ned på siden. 

Natrudstilen

Natrudstilen er et nyere hytteområde som ligger ca 4 km sør for sentrum av Sjusjøen. Her ligger Sjusjøen Skisenter med alpinbakke og Sjusjøen Arena Natrudstilen med 5 km rulleskiløype, lysløype, skytebane for skiskyting og Flerbrukshallen med styrkerom, møterom og kontorer. 
Et nytt tilskudd til området er en 18 hulls discgolf bane som har blitt en populær aktivitet blant mange. Denne er åpen om sommeren frem til etter høstferien. 
Sjusjøen Cafe følger skisenterets åpningstider. På sommeren åpnes første etasje i samme bygg med enkel servering og utleie av sykler og discer til discgolf. 
I Natrudstilen ligger Eftastjernet. Her kan man bade og fiske. Husk fiskekort for de over 18 år. Rundt vannet er det benker, grillplasser og en beach volleyballbane til fri bruk. 

Rømåsen

Rømåsen er et stort hytteområde sør-øst for sentrum av Sjusjøen. Dette er et eldre hytteområde, og har alt fra de gode gamle hyttene, til de moderne høystandard hyttene. Fra dette hytteområde går det mange fine skiløyper som passer for både store og små. Om sommeren finnes det mange merkede turstier, og man kan gå korte eller lange turer. «Sjusjøvannet rundt» er en flott tur, og det er tilrettelagt slik at alle kan ta turen rundt vannet. Turen er egnet for både barnevogner, syklister og rullestolbrukere. Runden er ca 10 km. 
Rømåssetra ligger omtrent midt i Rømåsen, og er en koselig seterkafe med hyggelig betjening og god mat som varierer etter sesong. På sommerstid bor det høner og griser der, og det er mulighet for barneridning. Åpent i skoleferier og noen helger gjennom året. 

Sjusjøen Sentrum

I sentrum av Sjusjøen vil du finne det du har bruk for under et opphold på fjellet. Her ligger en stor Kiwi butikk med godt utvalg og like ved siden av ligger Sport1 med alt av bekledning og utstyr. Her kan man også leie ski om vinteren og sykler om sommeren. 
I etasjen over Kiwi ligger restaurant Hai på Graaten som serverer smakfulle retter, og litt lenger ned ligger Låven Bar. Låven Bar består av en cafe med matservering, og en pub hvor det i de fleste helger mellom august og mai er en trubadur som spiller opp. 
Nede ved Sjusjøvannet finner du Sjusjølunga med enkel servering og varme bålpanner på vinteren. På sommerstid er det fint å bade fra brygga, leie kano eller prøve fiskelykken. 
Er du heldig, så treffer du på et marked med lokale varer mens du er på fjellet. 

Vassbakken

Vassbakken er et hytteområde som ligger på sørsiden av Sjusjøvannet. Hyttene ligger i et rolig, og forholdsvis flatt område, så her har man et godt utgangspunkt for turer både sommer og vinter. 
Vassbakken ligger i gangavstand til Sjusjøen sentrum og Sjusjøvannet. 
Ved enden av Sjusjøvannet ligger Trivselsplassen med lekeapparater og muligheter for grilling og bading. 

Birkebeinerbakken / Småsetra

Birkebeinerbakken/Småsetra er et nyere hytteområde som ligger noe kilometer vest for sentrum i retning mot Nordseter. Her er det mange nybygde hytter, og de ligger i et fint turområde sommer som vinter. Ikke langt fra hyttefeltet ligger et lite vann der det er fint å fiske og grille i sommerhalvåret. Birkebeinerløypa passerer gjennom hytteområdet, og denne kan følges inn mot sentrum av Sjusjøen hvor man finner flere traséer.  

Storåsen/Elgåsen 

Når man passerer Sjusjøen sentrum, kommer man til Storåsen og kan kjøre videre innover i fjellet. På sommeren er det mulig å kjøre over til Rena og Øyerfjellet. 
Noen av hyttene ligger nærme bommen på Storåsen, og det er ikke langt til sentrum av Sjusjøen. Litt lenger innover finner du Elgåsen. Dette er et flott område for deg som liker å være på fjellet. 
Både Storåsen og Elgåsen er gode utgangspunkt for både korte og lange skiturer, fotturer og sykkelturer. Sykler du innover i fjellet på sommeren, vil du passere flere gamle setrer. 
Storåsen og Elgåsen ligger høyt i terrenget, og det er i disse områdene de første skiløypene kjøres.